Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Τα δέκα ωραιότερα πάρκα στον κόσμο.

Θα θέλατε να απολαύσετε μία βόλτα στη μέση της ημέρας σε ένα ωραίο πάρκο της πόλης; Δυστυχώς εάν κατοικείτε στην Αθήνα αυτό είναι αδύνατο. Σύμφωνα όμως με την παγκόσμια κατάταξη των ωραιότερων πάρκων, όπως μεταδίδει το BBC, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης ή του Σίδνεϊ μπορούν.
 
Πρώτο στον κατάλογο είναι το Central Park της Νέας Υόρκης, και ακολουθούν στην πρώτη τριάδα το St. James's Park του Λονδίνου και οι Κήποι του Λουξεμβούργου στο Παρίσι.

Η Βαρκελώνη με το όμορφο της πάρκο Park Güell ακολουθεί τέταρτη, ενώ πέμπτο είναι το National Sculpture Garden της Ουάσιγκτον, όπου στη διάρκεια μίας βόλτας μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει έργα των Ρόι Λιχτεστάιν, Λουίζ Μπουρζουά και Κλάες Όλντεμπούργκ.
Ακολουθούν το Bukit Timah Nature Reserve της Σινγκαπούρης, το Volkspark Friedrichshain στο Βερολίνο και το Parco Savello στη Ρώμη.
Την έννατη θέση καταλαμβάνει το Beihai Park με την τεράστια λίμνη στο κέντρο του στο Πεκίνο.
Στη δέκατη και τελευταία θέση βρίσκεται το Bondi Beach στο Σίδνεϊ, το οποίο όπως προκύπτει και από την ονομασία του δεν καλύπτει ακριβώς τις προδιαγραφές ενός πάρκου αλλά αποζημιώνει τους επισκέπτες χάριν στα ατελείωτα χιλιόμετρα της αυστραλιανής άμμου. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ