Κηλίδα στις εκβολές του Μισισιπή ερευνά η ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ διερευνά τη σύνθεση μιας μεγάλης σε έκταση κηλίδας, χρώματος πορτοκαλί και καφέ, η οποία εντοπίστηκε κοντά στις εκβολές του ποταμού Μισισιπή. Πιθανολογείται πως πρόκειται για πετρέλαιο που διέρρευσε από το κοίτασμα της BP στον Κόλπο του Μεξικού.
Φωτογραφία Αρχείου  
Φωτογραφία Αρχείου "Πρωταρχική μας μέριμνα είναι να μη φθάσει στις ακτές και σε ευαίσθητες περιοχές", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής, Τζεφ Χολ, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται "για φύκια".

Σε κάθε περίπτωση, "εάν όντως αποδειχθεί ότι πρόκειται πετρελαιοκηλίδα θα την καθαρίσουμε", πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι ειδικοί αναμένουν τα αποτελέσματα από τα δείγματα για την κηλίδα, η οποία την περασμένη Τρίτη είχε μήκος περίπου 2,5 μίλια και πλάτος 200-300 μέτρα.
Ενώ, πάντως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας του πετρελαίου που διέρρευσε στον Ατλαντικό ύστερα από την έκρηξη στην πλατφόρμα της ΒΡ τον περασμένο Απρίλιο "διαλύθηκε" στο νερό, επιστήμονες και αλιείς αμφισβητούν την άποψη αυτή. 
ΠΗΓΗ
http://www.enet.gr

Σχόλια