Ενθουσιασμένοι οι μαθητές από την επίσκεψή τους στις Πρέσπες.


Εντυπωσιασμένοι από τον «ήχο της σιωπής» στο φυσικό περιβάλλον των Πρεσπών, δήλωσαν πενήντα μαθητές δημοτικών σχολείων από την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, που επισκέφθηκαν την περιοχή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius.


Τα παιδιά αντάμωσαν στο Κέντρο Ενημέρωσης που έχει δημιουργήσει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, συμμετείχαν σε δραστηριότητες ζωγραφικής, παρατήρησαν από το τηλεσκόπιο τα πουλιά που ζουν στη λίμνη και παρακολούθησαν βίντεο για το περιβάλλον, τη χλωρίδα, την πανίδα και την αλιεία στην Πρέσπα.

«Απολαύσαμε τη σιωπή, μου είπαν οι μικροί μαθητές. Όλα τα παιδιά δήλωσαν εντυπωσιασμένα από την περιοχή και ενώ η επίσκεψή τους ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μία ώρα, τελικά έμειναν για τρεις ώρες», επεσήμανε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Ενημέρωσης, Τριανταφυλλιά Γκώγκου.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν ακόμη το Μουσείο Βυζαντινής Συλλογής Αγίου Γερμανού, τη Βυζαντινή Εκκλησία Αγίου Γερμανού και τον παραδοσιακό οικισμό των Ψαράδων.

Από την ίδρυση των Κέντρων Ενημέρωσης στον Άγιο Γερμανό το 2008 και την Πύλη το 2009, οι επισκέπτες τους έχουν ξεπεράσει τις 5.000 και προέρχονταν από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Η είσοδος στα κέντρα ενημέρωσης είναι δωρεάν, ενώ στους επόμενους στόχους του Φορέα Διαχείρισης περιλαμβάνεται η διοργάνωση προγραμμάτων επισκέψεων με μαθητές από την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.
ΠΗΓΗ
http://www.zougla.gr

Σχόλια