Καταπολεμούν τα τρωκτικά με κουκουβάγιες.


Για να πετύχει το πείραμα χρειάστηκαν ένας καλλιεργητής που αγαπά πραγματικά τη γη, ώστε να μη θέλει να τη δηλητηριάζει, ένα όμορφο αγρόκτημα στην Πελοπόννησο και τα μικρά νυκτόβια, που παρέλαβαν ορφανά την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι ο Σύλλογος Περίθαλψης & Προστασίας Αγρίων Ζώων στην Πάρο «ΑΛΚΥΟΝΗ» και ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ».


Οι φωλιές των πουλιών μέσα στο κτήμα
Οι φωλιές των πουλιών μέσα στο κτήμα.
ΠΗΓΗ
http://www.zougla.gr

Έτσι, δεκατέσσερις μικρές κουκουβάγιες (Αthenae noctua), πέντε τιτό (Τyto alba) και ένας χουχουριστής (Strix aluco) ανέλαβαν να «ελέγξουν» τους πληθυσμούς των διαφόρων ειδών μικρών τρωκτικών που ταλαιπωρούν τις αγριαγκινάρες και τις ροδιές στο αγρόκτημα.

Ο συνεργάτης των φιλοζωικών συλλόγων και ιδιοκτήτης του κτήματος έφτιαξε τους κατάλληλους χώρους φιλοξενίας των υπό επανένταξη νεοσσών.

«Πέρυσι το δοκιμάσαμε, φέτος το κάναμε πιλοτικά, του χρόνου θα προσπαθήσουμε να γίνει πιο οργανωμένα, το πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών με τους φυσικούς διώκτες τους.

Τα πουλιά παραμένουν στην περιοχή, οπότε μένει να δούμε αν αυτό θα επηρεάσει θετικά τις καλλιέργειες, και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε του χρόνου ακόμη πιο συστηματικά» εξηγούν τα μέλη της «ΑΝΙΜΑ».

Σχόλια