Υβριδικό ελικόπτερο με φτερά.


H ευρωπαϊκή εταιρεία Eurocopter παρουσίασε τον νέο υβριδικό ελικόπτερο X3, το οποίο μοιάζει το σχέδιο του με αεροπλάνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Συγκεκριμένα το Χ3 έχει φτερά με έλικες και πετά με 220 κόμβους ή 400 χλμ/ώρα.
Τα σημερινά ελικόπτερα πετούν με 130 -140 κόμβους.
Η ευρωπαϊκή εταιρεία Eurocopter ανήκει στον όμιλο αεροδιαστημικών συστημάτων EADS, ανακοίνωσε ότι το υβριδικό Χ3 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 6 Σεπτεμβρίου σε στρατιωτική βάση της Γαλλίας.
«Αναζητούσαμε το κατάλληλο μέρος για τη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου, ώστε να γίνει μυστικά χωρίς να δημοσιοποιηθεί το θέμα», δήλωσε ο Lutz Bertling ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.
Η εν λόγω εταιρεία έχει αγοράσει το δικαιώμα από το  Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας να χρησιμοποιεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Η εταιρεία δεν είχε προβεί νωρίτερα σε ανακοινώσεις για την κατασκευή του συγκεκριμένου ελικοπτέρου και κινήθηκε με άκρα μυστικότητα για να μην αποκαλυφθεί το σχέδιο της, επειδή στο χώρο υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός.
Η παρουσίαση του έγινε σε λιγότερο χρονικό διάστημα από δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της Αμερικανικής εταιρείας Sikorsky για το δικό της αντίστοιχο πρωτότυπο, το οποίο ονομάζει Χ2.
Το ελικόπτερο Χ2 έχει δυο έλικες στην κορυφή του, που περιστρέφονται σε αντίθετες κατευθύνσεις.
ΠΗΓΗ
http://www.econews.gr

Σχόλια