Κατεδαφίσεις για τη δημιουργία χώρων πρασίνου.

Μετά τις κατεδαφίσεις σε Αλιμο και Βούλα σειρά πήρε χθες η Κυψέλη, όπου συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής κατεδάφισαν αυθαίρετες κατασκευές επί της οδού Κρίσσης με σκοπό σε πρώτη φάση τον καθαρισμό της περιοχής και σε δεύτερη την εκκαθάριση τμήματος του ρέματος της περιοχής που βρίσκεται κάτω από την Ιαπετού.
Εστία μόλυνσης το αυθαίρετο στην Κυψέλη  
Εστία μόλυνσης το αυθαίρετο στην Κυψέλη Οπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, το αυθαίρετο «ήταν εστία μόλυνσης στο κέντρο της Αθήνας.
Υστερα από καταγγελίες πολιτών και εντολή του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η περιφέρεια και ο δήμος προχώρησαν στον καθαρισμό του συγκεκριμένου οικοπέδου». Ο ίδιος με αφορμή τις εργασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων, που ξεκίνησαν ήδη στην παραλία της Βούλας, διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, το οικόπεδο της Κυψέλης θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου για τους κατοίκους. «Δυστυχώς, κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες θεωρούν ότι τα ρέματα στη χώρα μας είναι μικρές χωματερές. Αυτό συνεπάγεται προβλήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και κινδύνους από πλημμύρες» ήταν το σχόλιο του αντιδήμαρχου Αθηναίων για θέματα καθαριότητας, Γιώργου Δημόπουλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συστηματική καταγραφή όλων των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα οποία υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα, προκειμένου αυτά να κατεδαφιστούν με τη συμβολή της Περιφέρειας.
Στον Πειραιά, παρουσία του δήμαρχου Παναγιώτη Φασούλα κατεδαφίστηκε χθες ένα παλιό προπολεμικό κτίριο αποθήκης, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Βαλαωρίτου, κάτω από τον λόφο του Βώκου. Το κτίριο είχε απαλλοτριωθεί με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για τη δημιουργία χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς έκτασης περίπου 500 τ.μ. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πράσινη ζωή στην πόλη» και στους στόχους της Δημοτικής Αρχής του Παναγιώτη Φασούλα, για την αύξηση των κοινόχρηστων χώρων του πυκνοδομημένου Πειραιά, στους οποίους κεντρική θέση κατέχει η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ.
http://www.enet.gr

Σχόλια