Διεθνές συνέδριο στην Ινδονησία, ύστατη ευκαιρία για την επιβίωση των τίγρεων.


Εκπρόσωποι 13 χωρών στις οποίες ζουν οι τελευταίες τίγρεις του πλανήτη συναντώνται από τη Δευτέρα στο Μπαλί αναζητώντας τρόπους σωτηρίας των μεγαλόπρεπων αιλουροειδών.

«Προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι από τα εννέα υποείδη τίγρης που υπήρχαν στον κόσμο, απομένουν σήμερα τα έξι» επισήμανε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Ινδονήσιος υπουργός Δασών Ζουλκίφλι Χασάν.

»Στην Ινδονησία επιζεί μόνο η τίγρη της Σουμάτρας, ενώ τα δύο άλλα είδη έχουν εξαφανιστεί» πρόσθεσε ο Χασάν, αναφερόμενος στην τίγρη της Ιάβας και την τίγρη του Μπαλί.

Ο πληθυσμός της τίγρης της Σουμάτρας περιορίζεται στα 400 άτομα και κινδυνεύει σήμερα με κατάρρευση, κυρίως λόγω της λαθροθηρίας και της αποδάσωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της WWF, από τις 100.000 τίγρεις που υπήρχαν στον πλανήτη πριν από έναν αιώνα, σήμερα απομένουν μόλις 3.200.

Όπως αναφέρει το AFP, το σχέδιο δράσης που συζητείται στη συνάντηση της Ινδονησίας θα αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων στη «Σύνοδο των Τίγρεων» που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στην Αγία Πετρούπολη.

Εκπρόσωπος της Ινδονησίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τζακάρτα σκοπεύει να ζητήσει διεθνή βοήθεια 175 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση προγράμματος που έχει στόχο τον διπλασιασμό των τίγρεων της Σουμάτρας έως το 2022.
 ΠΗΓΗ
http://news.in.gr

Σχόλια