Διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και από άλλα πηγάδια

Νέα διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού εντοπίστηκε πριν μερικές ημέρες. Ο Thad Allen, ναύαρχος , που επιβλέπει τις αμερικανικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της καταστροφής, δήλωσε, σύμφωνα με το Al Jazeera, ότι η διαρροή έχει εντοπιστεί τρία χιλιόμετρα μακριά από το σφραγισμένο πηγάδι της BP και προέρχεται από άλλο πηγάδι.

Ο Allen είπε ότι η διαρροή βρίσκεται πιο κοντά σε ένα δεύτερο πηγάδι. Υπάρχουν δύο τέτοια, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το πηγάδι που εξερράγη και προκάλεσε την τεράστια οικολογική καταστροφή, από τα οποία το ένα είναι εγκαταλελειμμένο και το άλλο δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να σημειώνεται μικρή διαρροή γύρω από τα παλιά πηγάδια.
Στο μεταξύ, η ΒΡ παραδέχτηκε ότι ανάρτησε στην ιστοσελίδα της φωτογραφία που είχε παραποιηθεί μέσω του προγράμματος Photoshop, ώστε να δείχνει ότι επιχειρούν μεγαλύτερη δραστηριότητα στο κέντρο ελέγχου των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.
Η φωτογραφία που αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έδειχνε υπαλλήλους της εταιρείας να παρακολουθούν δέκα μόνιτορ με υποβρύχιες λήψεις, ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σκοτ Ντιν δήλωσε σήμερα ότι τρεις από τις οθόνες στη γνήσια φωτογραφία δεν έδειχναν τίποτα και ένας φωτογράφος είχε χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα Photoshop για να προσθέσει εικόνες. Η εταιρία απέσυρε τη φωτογραφία μετά από δημοσίευμα blogger που εντόπισε την αλλαγή.
 ΠΗΓΗ
http://tvxs.gr

Σχόλια