Πετρελαιοκηλίδα και στην Κίνα.


Μόλις μία ημέρα μετά το κλείσιμο της διαρροής στον Κόλπο του Μεξικού, ισχυρές εκρήξεις σε δύο αγωγούς πετρελαίου στο λιμάνι Νταλιάν της βορειοανατολικής Κίνας είχαν σαν αποτέλεσμα τη διαρροή τουλάχιστον 1.500 τόνων αργού πετρελαίου στη θάλασσα. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που τράβηξε η ομάδα της Greenpeace ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου στα διεθνή ΜΜΕ και καταγράφουν με δραματικό τρόπο τον αγώνα των εργατών ενάντια στην πετρελαιοκηλίδα.
Η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει ήδη απλωθεί σε θαλάσσια επιφάνεια μεγαλύτερη των 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Όπως αναφέρει η Greenpeace, η πετρελαιοκηλίδα έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στα παραθαλάσσια οικοσυστήματα της περιοχής, ενώ αναμένεται να πλήξει ανεπανόρθωτα τις τοπικές κοινωνίες που στηρίζονται στον τουρισμό και την αλιεία.
Ομάδα του Κινέζικου γραφείου της Greenpeace κατέφθασε στο λιμάνι του Νταλιάν προκειμένου να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες στην τεράστια οικολογική καταστροφή, αλλά και να καταγράψουν τις επιπτώσεις και τις συγκλονιστικές προσπάθειες των εργατών για τον περιορισμό της ρύπανσης. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών μάλιστα κινδύνεψε η ζωή ενός εργάτη.

Σχόλια