Φωτοβολταϊκό πάρκο στο Αλιβέρι

Πρόταση για πράσινες επενδύσεις στην περιοχή του Αλιβερίου, με αιχμή του δόρατος την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 50 μεγαβάτ, κατέθεσε η τοπική κοινωνία σε συνεργασία με την Greenpeace.


Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στο εγκαταλελειμμένο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι (όπου ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός της χώρας), παραμένουν ανεκμετάλλευτα 2.500 στρέμματα εγκαταλειμμένης γης ιδιοκτησίας ΔΕΗ, στα οποία μπορεί να εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 50MW.

Ανταποδοτικά, η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης της περιοχής, όπως ανάπτυξη περιαστικού πρασίνου, ανάδειξη του οικισμού και των σημαντικών κτιρίων του ορυχείου και δημιουργία σχολής ενεργειακών τεχνολογιών της ΔΕΗ ή του Δημοσίου.

Η πρόταση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Αλιβέρι, έρχεται λίγες μέρες πριν την καθυστερημένη κατάθεση του σχεδίου δράσης για τις ΑΠΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση.

Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει να καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση το Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που θα περιγράφει αναλυτικά τους στόχους για τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έως το 2020 και τα υποστηρικτικά μέτρα και τις πολιτικές.

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου και η Greenpeace ζητούν συνάντηση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την εξέταση της πρότασης.
ΠΗΓΗ
http://www.zougla.gr

Σχόλια