Συνάντηση της «Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον» με τον Υπουργό Άμυνας.















Με τον υπουργό Εθνικής  Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο    συναντήθηκε η «Συνεργασία των 12 Φορέων για το Περιβάλλον». Θέμα της συνάντησης  ήταν η παραχώρηση  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του στρατοπέδου   Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων καθώς και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Γουδή με σκοπό τη διαμόρφωση τους σε χώρους πρασίνου, πολιτισμού και ήπιας άθλησης.
Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα επεξεργασθεί άμεσα το θέμα του στρατοπέδου Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων και θα παραδώσει μια πρόταση που θα ανταποκρίνεται  στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πρόκειται για μια δέσμευση  που δεν είχαμε άλλες φορές τόσο  ξεκάθαρα» τόνισε η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Ντίνα Μπέη και πρόσθεσε:«ο Υπουργός  άλλωστε ανέφερε και κάποιες προτεραιότητες,  δηλαδή βαθμούς  ευκολίας για την παράδοση κάποιων χώρων στους  οποίους θα εστιάσουμε και θα δουλέψουμε μαζί.»
Για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου ζητήθηκε  η παραχώρηση του στους όμορους Δήμους  Χαϊδαρίου, Πετρούπολης και Περιστερίου ενώ για το Στρατόπεδο Αγ. Αναργύρων  η παραχώρηση του στον ομώνυμο Δήμο.
Στο επίκεντρο της συζήτησης υπήρξε και το πάρκο του Γουδί το οποίο οι κάτοικοι δεν μπορούν να το χαρούν διότι επικρατεί η « σχιζοφρένεια» του συρματοπλέγματος. Για την περιοχή- σφήνα του Υμητού, το Γουδή  η "Συνεργασία των 12 Φορέων για το Περιβάλλον"   ζήτησε από τον υπουργό να παραδοθούν όλες οι εκτάσεις που προβλέπονται  στο ν.732/1977 καθώς και να παραχωρηθεί για να ενταχθεί στο πάρκο Γουδή και η εκτός σχεδίου δασική έκταση  (Ζώνη Β' Υμηττού) ανατολικά της  Λεωφόρου Κατεχάκη μέχρι το εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Παπάγου όπως προβλέπεται και από τον  Οργανισμό  Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.
ΠΗΓΗ

Σχόλια