Δέκα εκατ. πολίτες υπέγραψαν on line έκκληση για το Κλίμα
















Ένα ψήφισμα που φέρει τις υπογραφές 10 εκατομμυρίων ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο, οι οποίοι ζητούν να επιτευχθεί συμφωνία για το κλίμα μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, κατατέθηκε στους οργανωτές της συνόδου της Κοπεγχάγης. Την εκστρατεία κινητοποίησης για το κλίμα οργάνωσε ο οργανισμός - ομπρέλα TckTckTck, ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερες από 200 οργανώσεις. Το ψήφισμα παραδόθηκε στον πρωθυπουργό της Δανίας, Λαρς Λέκε Ράσμουσεν και στην υπουργό Κλίματος και πρόεδρο της συνόδου Κόνι Χέντεγκααρντ, καθώς και στον εκτελεστικό γραμματέα της Συνθήκης του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές (CNUCC), Ίβο ντε Μπερ.

Σύμφωνα με τους οργανωτές της προσπάθειας αυτής, ο αριθμός των υπογραφών δείχνει πόσο μεγάλη είναι η υποστήριξη του κόσμου στην επίτευξη συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή.

Η TckTckTck έστειλε επίσης στους τρεις αξιωματούχους μια μικρή κατασκευή από τουβλάκια Lego για να τους υπενθυμίσει "να εκμεταλλευτούν τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων", μετά τη δέσμευση των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας να συμβάλλουν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. "Τα θεμέλια βρίσκονται εκεί, αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση", σημειώνει.
Η TckTckTck (μια ονομασία που επιλέχθηκε ώστε να θυμίζει το "τικ-τακ" του ρολογιού) ήταν μια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace σε συνεργασία με άλλες 226 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.
ΠΗΓΗ
http://www.nooz.gr

Σχόλια