Περιβαλλοντική εκστρατεία του Δ.Θεσσαλονίκης στο Σέιχ-Σου στις 13 Δεκεμβρίου.















Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αναδάσωση του Σειχ Σου.

Η εκδήλωση της μεγάλης αναδάσωσης του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 11:00, σε επιλεγμένη πλαγιά του δάσους όπου βρίσκεται το παρατηρητήριο «Κράνος», πίσω και ανατολικά από το Φιλίππειον.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε όλους τους εθελοντές να πάρουν μέρος στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αναδάσωση του Σειχ Σου, ως μια συμβολική και ουσιαστική πράξη προστασίας και ανάδειξης του πρασίνου και της φυσικής ομορφιάς.

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου θα δρομολογήσει λεωφορεία που θα ξεκινήσουν μπροστά από τα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα στις 10:00, για την μεταφορά των δημοτών και θα τους επιστρέψουν στο ίδιο σημείο, μετά το τέλος της εκδήλωσης. Η προεργασία της δενδροφύτευσης (όπως άνοιγμα λάκκων, προμήθεια δενδρυλλίων, κ.ά.) ολοκληρώθηκε με ευθύνη των υπηρεσιών πρασίνου. Θα φυτευτούν 7.000 δενδρύλλια.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα αναβληθεί για την επόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.
ΠΗΓΗ
http://news.pathfinder.gr

Σχόλια