Νάρβαλ: Οι φάλαινες μονόκεροι.

 
O καθηγητής Άροναξ πριν ταξιδέψει 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, υποπτευόταν ότι ο Ναυτίλος, το υποβρύχιο του κάπτεν Νέμο, που καταδίωκε και βύθιζε τα φαλαινοθηρικά, ήταν κάποιας μορφής φάλαινα-μονόκερος. Όμως αυτά τα πλάσματα δεν βγήκαν από τη φαντασία του Ιουλίου Βέρν. Υπάρχουν, όντως, και λέγονται Νάρβαλ. 
Οι φάλαινες μονόκεροι είναι ένα μοναδικό είδος. Έχουν ένα κέρατο που μπορεί να μεγαλώσει και να φτάσει μέχρι και τα τρια μέτρα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δόντι, που αναπτύσσεται έτσι μέσα από μια τρύπα στο άνω χείλος τους.
Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν εξυπηρετεί κανέναν κανόνα εξέλιξης. Κάποιο όμως σημειώνουν ότι χρησιμοποιείται για την αλίευση τροφής, δηλαδή μικρά ψάρια, γαρίδες και καλαμάρια. 
Οι φάλαινες μονόκεροι, που ταξιδεύουν συνήθως σε μικρές ομάδες, είχαν κυνηγηθεί από τους λαθροθήρες πολύ και για αιώνες. Το κέρατό τους έβγαινε στην αγορά ως κέρατο μονόκερου και σε τιμή δέκα φορές το βάρος του σε χρυσό!
ΠΗΓΗ
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://tvxs.gr/news/animals/narbal-oi-falaines-monokeroi-binteo&gws_rd=cr&ei=4T5fWb-RGOXCgAaaiqqIDQ

Σχόλια