Ινδία: Γονείς «πληρώνουν» δίδακτρα σχολείου... φυτεύοντας δέντρα!

Το δημοτικό σχολείο Shiksha Kuteer σε χωριό της Ινδίας υποχρεώνει τους γονείς να «πληρώνουν» τα δίδακτρα φυτεύοντας δέντρα. Πιο συγκεκριμένα, στην ινδική πολιτεία Chhattisgarh, δημοτικό σχολείο πήρε την πρωτοβουλία ώστε να «πρασινίσει» την περιοχή και φυτευτούν όλο και περισσότερα δένδρα.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν φυτευτεί πάνω από 700 δένδρα!

Βάσει του Ιndianexpress, το φύτεμα αντικαθιστά τα δίδακτρα που οφείλουν να πληρώνουν οι κηδεμόνες στο σχολείο. Στα παιδιά παρέχεται η βασική εκπαίδευση και αφορά σε μια περιοχή όπου οι περισσότεροι είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια. Αλλά λατρεύουν τη μάθηση και πλέον φοιτούν στο σχολείο περίπου 35 μαθητές!
Ο καθένας προσωπικά οφείλει να το προσέχει και να το φροντίζει. Και σε περίπτωση που κάποιο δεν αναπτυχθεί σωστά ή/ και μαραθεί, ο αρμόδιος είναι υποχρεωμένος να το αντικαταστήσει.

«Το Shiksha Kuteer άνοιξε σε μια προσπάθεια για τους μαθητές που είναι φτωχοί και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους φόρους. Διδάσκονται τα βασικά και οι κηδεμόνες τους φυτεύουν αντί να πληρώνουν», εκφράζει ένας κάτοικος του χωριού, ο Sevak Das. 
Την εν λόγω πρωτοβουλία πάντως στηρίζουν επαγγελματίες και τοπικοί επιχειρηματίες.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
https://www.klik.gr/gr/el/going-green/india-goneis-plironoun-didaktra-scholeiou-futeuontas-dentra/

Σχόλια