Σκουλήκια που τρώνε πλαστικό, θα βοηθήσουν να "καθαρίσουμε" τις χωματερές.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Stanford σε συνεργασία με ερευνητές από την Κίνα, βρήκαν ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό όσο και αποτελεσματικό τρόπο για να ξεφορτωθούμε το φελιζόλ (Styrofoam) και άλλα πλαστικά είδη, που βρίσκονται σε xώρους υγειονομικής ταφής σε όλο τον κόσμο.

Οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι ένα είδους σκουληκιού (meal worms) μπορεί να βιοδιασπάσει με ασφάλεια διάφορα είδη πλαστικού, συμπεριλαμβανομένου και του φελιζόλ.

Το σκουλήκι, είναι η προνύμφη ενός είδους σκαθαριού και μπορεί να επιβιώσει από μία δίαιτα με φελιζόλ και άλλων ειδών πολυστυρενίου λέει η μηχανικός Wei-Min Wu. Στο έντερο των σκουληκιών, έχει ανακαλυφθεί ένα είδος μικροοργανισμών που είναι σε θέση να αποδομήσει και να διασπάσει το πλαστικό κατά την διαδικασία της πέψης. Η Wei-Min Wu πιστεύει, ότι η ανακάλυψη είναι ένας νέος τρόπος για το παγκόσμιο πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα πλαστικά .
Σκεφτείτε, ότι κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απορρίπτονται περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ποτήρια από φελιζόλ καθώς και 33 εκατομμύρια τόνοι πλαστικο. Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε, ότι περίπου 100 σκουλήκια μπορούν να βιοδιασπάσουν περίπου 34-39mg φελιζόλ την ημέρα, όσο περίπου το βάρος ενός χαπιού.

Το μισό περίπου του υλικού που καταναλώνεται μετατρέπεται σε διοξείδιο του άνθρακα, όπως γίνεται και με κάθε άλλη πηγή τροφής. Τα περιττώματα από την άλλη, που μοιάζουν με μικρά σφαιρίδια, φαίνεται πως είναι ασφαλή επιπλέον για χρήση σε αγροτικές καλλιέργειες.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.insomnia.gr/_/articles/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-r10194

Σχόλια