Πλωτό εργαστήριο για των έλεγχο ποιότητας των υδάτων θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη.

 
Ένα πλωτό εργαστήριο για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης δρομολογεί η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του κεντρικού δήμου. Μάλιστα, για την υλοποίησή του έχει εξασφαλιστεί χορηγία ύψους 50.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών του Θερμαϊκού Κόλπου, ανάλογο του δικτύου Σταθμών Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του δήμου Θεσσαλονίκης.  Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρακολούθηση του φαινομένου του ευτροφισμού.
Το πλωτό εργαστήριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του 2012 και θα δώσει τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και άμεσης επέμβασης σε επεισόδια ρύπανσης.

«Πάγια θέση μας είναι η ανάγκη για έναν ενιαίο και αποφασιστικό φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου, που θα μπορέσει να επιτελέσει το ουσιαστικό και αναγκαίο έργο της βιώσιμης και αειφόρου διαχείρισης του Θερμαϊκού» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Εξάλλου, επιστρέφει στη θάλασσα, μόλις ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες για τον καθορισμό της σύνθεσης του πληρώματος, από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας το αντιρρυπαντικό σκάφος «Ποσειδών», το οποίο είχε σταλεί για επισκευή και συντήρηση.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://tvxs.gr

Σχόλια