Πρόγραμμα αεριοποίησης των σκουπιδιών προωθεί ο Δήμος Δέλτα.

«Κανένα σκουπίδι δεν είναι για πέταμα. Τίποτα δεν θάβουμε». Το μήνυμα αυτό θα σταλεί στη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων με τη μέθοδο Plasma Tronic», που διοργανώνει το απόγευμα ο Δήμος Δέλτα στη Θεσσαλονίκη και έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού, του επιστημονικού, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Στη διάρκεια της ημερίδας, ο μηχανολόγος - μηχανικός, Μάριος Ζίχναλης, θα παρουσιάσει μια σύγχρονη καινοτομία αεριοποίησης των σκουπιδιών. «Είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος. Έχει μπει σε λειτουργία εδώ και 4 χρόνια στο Ισραήλ, είμαστε σε συζητήσεις με το Λονδίνο και το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ.Ζίχναλης

«Στην πραγματικότητα παίρνουμε όλα τα απόβλητα και με υψηλή θερμοκρασία σπάμε τους χημικούς δεσμούς των οργανικών ενώσεων και μετατρέπουμε αέριο υδρογονάνθρακα. Στη συνέχεια, το οδηγούμε σε κινητήρες εσωτερικής καύσης και παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια» πρόσθεσε ο μηχανολόγος - μηχανικός.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας «Μάριος Ζίχναλης και συνεργάτες», που έχει έδρα τις Σέρρες, από κάθε τόνο αστικών σκουπιδιών παράγεται από 750 κιλοβάτ έως 1 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας και 4 μεγαβάτ θερμικής ενέργειας. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια