Καταγράφεται η διαθέσιμη δασική βιομάζα της Ηπείρου!.


Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα WOOD-3 έδωσε πριν λίγες μέρες ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης. Όπως, ανέφερε  ανάμεσα στα άλλα,   η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα WOOD-3 μαζί με  φορείς από Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία και Γαλλία.

Σε συνάντηση που έγινε στην Ιταλία, προχώρησαν στον καθορισμό των στόχων του προγράμματος, ώστε από σήμερα που δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική πρόσκληση, να γίνει η καταγραφή της διαθέσιμης/δασικής βιομάζας, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την παραγωγή ενέργειας. Όπως τόνισε ο κ. Πότσης  η Ήπειρος,  διαθέτει σημαντικές ποσότητες δασικής βιομάζας, την οποία μπορεί να αξιοποιήσει για τις ενεργειακές ανάγκες της, με σημαντικά οφέλη  για   όσους δραστηριοποιούνται στα δασικά προϊόντα και γενικά την τοπική οικονομία.

Παράλληλα, πρόσθεσε,  η αξιοποίησή της προστατεύει και το φυσικό περιβάλλον από πιθανές αναφλέξεις των υπολειμμάτων  από τις εργασίες στα δάση.

Πριν την συνάντηση της Ιταλίας, είχε γίνει ενημερωτική συνάντηση για το θέμα αυτό, στο Δημαρχείο Κόνιτσας, ενώ η επόμενη συνάντηση των Εταίρων,  κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την μελέτη καταγραφής  θα γίνει στην Ισπανία.

Τον κ. Οδ. Πότση στη συνάντηση της Ιταλίας,  συνόδευσαν στελέχη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.ipiros.gr

Σχόλια