Εκδήλωση για την αξιοποίηση του νερού στην Ψυττάλεια.


 
Σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθεί νερό και να ωφεληθούν οικονομικά οι δήμοι της Β’ Πειραιώς και της Δυτικής Αθήνας, πραγματοποιείται το Σάββατο στις 10:30 το πρωί ειδική εκδήλωση στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, με θέμα «Η αξιοποίηση του παραγόμενου νερού στην Ψυττάλεια» και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας και πρόεδρο του Ειδικού Συντονιστικού Αναπτυξιακού Οργάνου Πειραιά, Γιάννη Διαμαντίδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η προκήρυξη των έργων, για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων στην Ψυττάλεια, αναμένεται να γίνει σύντομα, καθώς υπάρχουν από παλαιότερα κατατεθειμένα σχέδια και μελέτες.
Το νερό που θα προέρχεται από βιολογικό καθαρισμό θα πηγαίνει στους δήμους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πότισμα του πράσινου, των γηπέδων, των νεκροταφείων, των δενδροστοιχιών και των πλατειών. Επίσης το νερό αυτό θα χρησιμοποιείται από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, τις βιομηχανίες της περιοχής, καθώς και τους περιβαλλοντικούς συνδέσμους και τις οργανώσεις για την άρδευση του όρους Αιγάλεω.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή του δικτύου στις περιοχές αυτές, που είναι πεπαλαιωμένο, και με αυτό να τροφοδοτήσει με το νερό της Ψυττάλειας τους δήμους.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.
Εισηγήσεις θα γίνουν από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων καθηγητή Αν. Ανδρεαδάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Ν. Μπάρδη και τον πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών-Πειραιά Γ. Γουρδομιχάλη. Παρεμβάσεις θα γίνουν, επίσης, από τους Δημάρχους των περιοχών που αφορά το έργο.
http://www.econews.gr

Σχόλια