Veggie: ένας λαχανόκηπος στο διάστημα.


 
Οι αστροναύτες δεν μπορούν να ζουν μόνο με αποξηραμένο παγωτό και επεξεργασμένες τροφές! Όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι χρειάζονται τα λαχανικά για να συμπληρώσουν τη διατροφή τους. Η εταιρεία ORBITEC σε συνεργασία με τη NASA παρουσίασε το σύστημα VEGGIE που υπόσχεται να δημιουργήσει μικρούς κήπους στο διάστημα.

Ο αρχικός στόχος του VEGGIE είναι να παρέχει στο πλήρωμα των διαστημικών αποστολών φρέσκα, θρεπτικά και ακίνδυνα λαχανικά που θα καλλιεργούν οι ίδιου σε ένα μικρό και εύχρηστο σύστημα καλλιέργειας.
Η εταιρεία ORBITEC υποστηρίζει ότι αυτές οι μικρές συσκευές δεν θα βελτιώσουν μόνο το διαιτολόγιο των αστροναυτών, αλλά θα προσφέρουν και μια μορφή ψυχοθεραπεία σε αυτούς τους ανθρώπους που πολλές φορές λείπουν ακόμα και διαστήματα 6 μηνών από την Γη.
Τα πρώτα πειράματα έχουν ήδη γίνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις απόψεις της εταιρείας μιας και οι αστροναύτες βρήκαν συναρπαστικό να μπορούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούμενοι με την κηπουρική.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια