Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην Κοζάνη.


Υψηλές συγκεντρώσεις σε εσπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια (ΡΜ10) παρατηρήθηκαν χθες και σήμερα σε ορισμένους σταθμούς μέτρησης της Δ.Ε.Η. και του Κέντρου Περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία.

Τα 316 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο έφθασαν οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στο Προάστιο, όπου βρίσκεται ο οικισμός της Δ.Ε.Η., τη στιγμή που η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ορίζει πως η μέση ημερήσια τιμή δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Κυριακή Αποστολίδου, ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής κινητοποίησε τον μηχανισμό ελέγχου της κατάστασης, ενώ απευθύνθηκε στη Δ.Ε.Η., ζητώντας τη ρύθμιση της δραστηριότητάς της, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

«Μέσα σε λίγες ώρες, οι μετρήσεις μας έδειξαν σχετικά βελτιωμένες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι η αύξηση των συγκεντρώσεων οφειλόταν στη δραστηριότητα της Δ.Ε.Η. και οι διορθωτικές κινήσεις βελτίωσαν την εικόνα» επεσήμανε η κα Αποστολίδου. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια