Γεμάτη σκουπίδια η παραλία του Φαλήρου.

Πριν από μερικούς μήνες, πριν ακόμη εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα η δράση των κινημάτων «-istas», είχαμε πληροφορηθεί για μια σχετική δράση της πρωτοποριακής εθελοντικής ομάδας των Atenistas, οι οποίοι σε μια από τις εξορμήσεις τους καθάρισαν την παραλία του Φαλήρου.


Για να προσανατολιστούμε, ως παραλία του (Νέου) Φαλήρου νοούμε μια σχετικά μικρή (τεχνητή) παραλία η οποία βρίσκεται ακριβώς όπισθεν των εγκαταστάσεων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (μη ξεχνάμε πως η παραλία αυτή προέκυψε, κατόπιν του «μπαζώματος» όλης της παλαιάς φαληρικής ακτής της πάλαι πότε λουτρόπολης του Φαλήρου).

Η ιστοσελίδα των Atenistas, σχετικά με το συγκεκριμένο εγχείρημα, όπως και πολλές άλλες δράσεις τους, είναι γεμάτη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, σε κάθε πόλη σχεδόν της Ελλάδας δημιουργήθηκε κάποια ομάδα συνειδητοποιημένων πολιτών οι οποίοι προσπαθούν - με τα όσα μέσα διαθέτουν - να συνεισφέρουν στον κοινωνικό τους περίγυρο. Επί του συγκεκριμένου, στην πολύπαθη πόλη του Πειραιά, με τα τόσα προβλήματα, δραστηριοποιούνται οι Pire-A-ctive.

Η πληθώρα των μπαζών και των απορριμμάτων ξεβράζεται στον Σαρωνικό Κόλπο και από τον Κηφισό ποταμό (ειδικά όταν βρέχει) και δεν πρόκειται για απορρίμματα που κάποιοι ασυνείδητοι αφήνουν στο σημείο...

Όπως και να 'χει, η εικόνα που παρουσιάζει η παραλία είναι απλώς απαράδεκτη και άκρως απογοητευτική... Όπως απογοητευτικό είναι το γεγονός πως σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (εσωτερικές εγκαταστάσεις, κανάλι Δηλαβέρη, χώροι στάθμευσης) καθαρισμός δεν γίνεται!

Πληροφορίες και φωτό από: mlp-blo-g-spot.blogspot.com

Στις φωτογραφίες βλέπετε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η παραλία του Φαλήρου, τρεις μήνες μετά τον καθαρισμό της. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια