Συλλογή αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.


Τους 46.527 τόνους έφθασε η ποσότητα των αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που συγκεντρώθηκε στα 11.500 σημεία συλλογής από τα δύο συλλογικά συστήματα για την εναλλακτική διαχείρισή τους, που είναι εγκεκριμένα στη χώρα μας.

Η συγκέντρωση της εν λόγω ποσότητας πραγματοποιήθηκε το 2010. Μέσω κατάλληλα αδειοδοτημένων συλλεκτών-μεταφορέων, τα απόβλητα οδηγήθηκαν σε μονάδες επεξεργασίας συμβαλλόμενες με τα καταστήματα.

Η σχετική ενημέρωση για τα απόβλητα ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού προέρχεται από τον διευθυντή Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, του Γραφείου Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων φορέων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανούρη, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τις μεταφορές αποβλήτων και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, πραγματοποιούν ελέγχους στα σύνορα της χώρας, προκειμένου να πατάξουν τα φαινόμενα παράνομης μεταφοράς αποβλήτων».
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια