Natura: αντίθετη η Ομοσπονδία Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων.

:
 
Την αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα, την προστασία και διαχείριση των περιοχών NATURA, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων.

Η ομοσπονδία εκτιμά ότι για όσα νησιά του Ιονίου είναι εξολοκλήρου ενταγμένα στο πρόγραμμα NATURA, το σχέδιο νόμου και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 9, λειτουργεί ανατρεπτικά στην κοινωνικοοικονομική συνοχή του τόπου, αφού περιορίζει ή καταργεί πάμπολλες χρήσεις στη γη και τη θάλασσα.
Επιπλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αύξηση των ορίων από 4 στα 10 στρέμματα στα εκτός σχεδίου οικόπεδα καθιστά απαγορευτική για τις επόμενες γενιές την εξεύρεση οικοπέδου για 1η κατοικία, ενώ «δίνει στους έχοντες και κατ επέκταση στους κερδοσκόπους γης, την δυνατότητα απόκτησης μεγάλων κλήρων και την μετατόπιση των ντόπιων σε άλλες περιοχές εκτός των νησιών τους».
Η Ο.Ε.Σ.ΒΔ.ΕΝ. ζητάει την άμεση απόσυρση του άρθρου 9 και καλεί κάθε αρμόδιο παράγοντα των Ιονίων να κάνει το ίδιο και να απαιτήσει την έκφραση και την άποψη των πολιτών των Ιονίων νησιών πριν από οποιαδήποτε ρύθμιση που έρχεται να αλλάξει την ζωή τους.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια