Φωτοβολταϊκά μετατρέπουν την έρημο σε όαση πρασίνου.

 
Αν και η Ερύθρα Θάλασσα είναι ένας από τους υδάτινους όγκους µε τη µεγαλύτερη αλατότητα στον πλανήτη, το νερό της θα ποτίσει την έρηµο γύρω από την παράκτια πόλη της ίορδανίας ακαµπα και θα δηµιουργήσει µια τεχνητή όαση µε αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η κυβέρνηση της Ιορδανίας έχει ήδη εγκρίνει τη δημιουργία μιας εγκατάστασης µε θερμοκήπια και ηλιακή ενέργεια. Η εγκατάσταση, που τώρα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, θα είναι έτοιµη το 2012, ενώ η πλήρης εµπορική της λειτουργία θα ξεκινήσει το 2015.
Πρόκειται για ένα θερµοκήπιο που θα λειτουργεί µε θαλασσινό νερό θα εκµεταλλευτεί τον καυτό ήλιο της ίορδανίας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εκεί θα εξατµίζεται το νερό από τη θάλασσα και θα µετατρέπεται σε πόσιµο νερό. Παράλληλα θα δηµιουργείται ένα δροσερό και υγρό περιβάλλον, κατάλληλο για αγροτικές καλλιέργειες.
Σημειώνεται ότι η ενέργεια για τη λειτουργία της εγκατάστασης θα προέλθει από ένα εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας, το οποίο θα χρησιµοποιήσει κάτοπτρα για να εστιάσει το ηλιακό φως σε σωλήνες γεµάτους υγρό. Όταν βράσει το υγρό, ο ατµός θα θέσει σε λειτουργία µια γεννήτρια που παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
ANΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια