Στο έλεος των λαθροκυνηγών ο Αμβρακικός.

Ανεπαρκή είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από τους Φορείς των Νομών για την προστασία του Αμβρακικού από τη λαθραλιεία και την λαθροθηρία τονίζει ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου ανέφερε ότι η παράνομη αλιεία έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στο συγκεκριμένο οικοσύστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή δρουν «οργανωμένες ομάδες» η δράση των οποίων είναι καταστροφική για το οικοσύστημα του Αμβρακικού αφού έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τα προστατευμένα είδη πουλιών που ζουν στις λιμνοθάλασσες.
Παράλληλα, εξήγησε ότι τα σύγχρονα μέσα απόκρυψης με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα σκάφη των λαθραλιειών και των λαθροκυνηγών οδηγούν τους υπευθύνους το Φορέα να χαρακτηρίζουν ως αναγκαίο μέτρο την απαγόρευση της εισόδου σκαφών χωρίς σήμανση και χωρίς άδεια μέσα στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού. «Εμείς ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να συντονιστούν λίγο περισσότερο μαζί μας» συμπλήρωσε ενώ έκανε έκκληση και για λήψη πρόσθετων μέτρων. «Πρέπει να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο».
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια