Σέντραλ Παρκ το Ελληνικό;.


«Αέρας»… Νέας Υόρκης πιθανόν να φυσήξει στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού καθώς η πρόταση του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο που παρουσιάστηκε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη κάνει λόγο για μετατροπή του χώρου σε πνεύμονα πρασίνου αντίστοιχο με το Σέντραλ Παρκ.

Η περιοχή του Ελληνικού έχει το ίδιο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα με το Σέντραλ Παρκ και μάλιστα υπερβαίνει σε έκταση το «πράσινο» σημείο συνάντησης της Νέας Υόρκης καθώς αναπτύσσεται σε 5.300 στρέμματα τη στιγμή που το Σέντραλ Παρκ δεν ξεπερνά τα 3.500 στρέμματα.

Μαζί με την παραπάνω πρόταση και άλλες ακόμη θα ταξιδέψει στο Κατάρ, ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης στις 22 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διερευνήσει το ενδιαφέρον, τις αντιδράσεις και τις πιθανές αντιπροτάσεις αναφορικά με το Ελληνικό, στο πλαίσιο του Μνημονίου ύψους 5 δισ. δολαρίων που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

Πρέπει να αναφερθεί ότι οι προτάσεις Ασεμπίγιο δεν δεσμεύουν την τελική πρόταση της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί η έκταση. Δεν αποκλείεται πάντως πριν τη μετάβαση του κ. Παμπούκη στο Κατάρ να γίνει νέα συνάντηση με τον Ισπανό αρχιτέκτονα για να μελετηθούν σε μεγαλύτερο βάθος οι προτάσεις του. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια