Λίμνη Κορώνεια: νέο πρόγραμμα για τη διάσωση της.


 
Το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται ένα νέο, αναθεωρημένο και δεσμευτικό πρόγραμμα δράσεων για την αποκατάσταση και την προστασία της λίμνης Κορώνειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο του ειδικού Γραμματέα Υδάτων Ανδρέα Ανδρεαδάκη, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «η ΕΕ εξετάζει την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της Κορώνειας, βασιζόμενη στη διαπίστωση ότι πολλά από τα μέτρα δεν έχουν εφαρμοστεί και ταυτόχρονα δεν έχουν τηρηθεί πολλοί από τους όρους που είχαν τεθεί».
Οι ελληνικές αρχές σε συμμόρφωση με την εθνική και κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία, είχαν θέσει υπό καθεστώς προστασίας την περιοχή και είχαν διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα δράσεων για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας.
Στον εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνονταν μέτρα για τη στήριξη του οικοσυστήματος της λίμνης, την υδρολογική αποκατάστασή της, τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, καθώς και την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
«Δυστυχώς η ΕΕ διαπιστώνει ότι η υλοποίηση του προγράμματος κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι. Η Νομαρχία έχει καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό την υλοποίηση των τεχνικών παρεμβάσεων, με συνέπεια στο τέλος του 2010 να έχει υλοποιηθεί μόνο το 28% των έργων», επισήμανε ο κ. Ανδρεαδάκης.
Επίσης, ο κ. Ανδρεαδάκης τόνισε ότι «το ΥΠΕΚΑ θεωρεί ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια αναμονής και ήδη επεξεργάζεται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, ένα αναθεωρημένο, ρεαλιστικό αλλά και δεσμευτικό πρόγραμμα δράσεων» .
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια