Εκδήλωση για την Οικολογική Μετακίνηση στο Δήμο Πειραιά.


 
Με τη στήριξη του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Επιτροπής Οργάνωσης της Περιβαλλοντικής Εκστρατείας ECOMOBILITY, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, στην οποία οι μαθητές της Γ΄ τάξης της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Παύλος», θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τα προβλήματα μετακίνησης των πολιτών που παρουσιάζει ο δήμος, από την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στην Αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Παύλος», Χαρ. Τρικούπη 36.
Η ομάδα των μαθητών, που θα παρουσιάσει την εργασία της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών, για τα προβλήματα που δημιουργεί στην πόλη η αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων είναι : Κοντογιάννη Ολυμπία, Κουκουλομάτης Θωμάς, Σαρόγλου Κυριάκος, Κεκέρης Γιάννης, Σορώτου Φλώρα, Τσαμάντα Έλενα, Γκέκα Γκρισίλντα, Κοττέας Σπύρος.
Η εκδήλωση γίνεται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY, που διοργανώνει το ECOCITY, με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, με επίκεντρο τις πράσινες μεταφορές και το σεβασμό στην ελευθερία μετακίνησης των πολιτών.
Με το σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από είκοσι έξι πόλεις της χώρας, μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και καταθέτουν προτάσεις για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς.
Η εκστρατεία ECOMOBILITY 2010-11, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Υποδομών, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια