Οικολογικό έγκλημα στον Αμβρακικό.

Δε δίστασαν να κάνουν επιδρομή στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, παρά την παρουσία της Ορνιθολογικής Εταιρίας, του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και του Συνεταιρισμού Αλιέων.


Ο λόγος για πέντε βάρκες στις οποίες επέβαιναν λαθροθήρες, οι οποίοι κυνηγούσαν παράνομα για μιάμιση ώρα στο πυρήνα του Εθνικού Πάρκου (Ζώνη Α, περιοχή προστασίας της φύσης), όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι.

Κατά την επιδρομή θανατώθηκαν τουλάχιστον πενήντα Φαλαρίδες, ενώ οι Αργυροπελεκάνοι, είδος παγκοσμίως απειλούμενο, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις φωλιές τους.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ορνιθολογικής Εταιρίας, η λαθροθηρία σχετίζεται με το παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών στις ταβέρνες της περιοχής.

«Επιβάλλεται, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη και να επιλύσουν το πρόβλημα της φύλαξης στις Προστατευόμενες Περιοχές της χώρας. Δεν μπορούμε πια να παρακολουθούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να πετούν το μπαλάκι η μία στην άλλη ενώ οι λαθροθήρες αλωνίζουν απροκάλυπτα σε ένα από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ελλάδας» δήλωσε ο Ξενοφώντας Κάππας, Διευθυντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια