Θύματα τροχαίων 3 αρκούδες και 5 λύκοι το 2010 στην Ελλάδα.

      



Θύματα τροχαίων έπεσαν, το 2010, τρεις αρκούδες και πέντε λύκοι στην Ελλάδα, ενώ πολύ περισσότερα ήταν τα περιστατικά σύγκρουσης αυτοκινήτων με άλλα είδη άγριας πανίδας. Αυτό καταγγέλλει η οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των περιφράξεων στο οδικό δίκτυο, ώστε τα ζώα να μην μπορούν να εισέρχονται στους αυτοκινητοδρόμους.

Την εμπειρία του σχετικά με το θέμα μετέφερε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ολλανδία και τη Βουλγαρία, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας. Η συνάντηση διοργανώθηκε από περιβαλλοντικές οργανώσεις, με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα, που προκαλεί στο οικοσύστημα των δυτικών Καρπαθίων η κατασκευή του οδικού άξονα Lougoi-Deva.
Το κρίσιμο αυτό θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα τον Σεπτέμβριο του 2011, μήνα κατά τον οποίο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει αναλάβει να διοργανώσει, στο Νυμφαίο και την Καστοριά, το ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου για τις Υποδομές Μεταφορών (www.iene.info).
«Ευελπιστούμε ότι ως τότε θα αποτελούν ολοκληρωμένο έργο οι υποσχέσεις των συναρμόδιων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών Μεταφορών για την ολοκλήρωση της περίφραξης στην Εγνατία Οδό (τμήμα 4.1/Παναγιά-Γρεβενά), καθώς και ότι θα έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση για την ενίσχυση της περίφραξης στον Οδικό άξονα Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://news.pathfinder.gr

Σχόλια