Η NASA σχεδιάζει «πράσινα» αεροσκάφη.


 
Επαναστατικά επιβατικά αεροσκάφη, ταχύτερα και περισσότερο «πράσινα», σχεδιάζει να κατασκευάσει η ΝΑSA.
Σύμφωνα με το CNN, στα τέλη του 2010 η ΝΑSA επέλεξε τρείς ομάδες από τους ομίλους Boeing, Lockheed Martin και Northtrop Grumman για να σχεδιάσουν τα μοντέλα τριών αεροσκαφών μέσα στο 2011.

«Τα σχέδια είναι διαφορετικά μεταξύ τους ωστόσο και τα τρία ανταποκρίνονται στους στόχους που έθεσε η NASA για λιγότερο θόρυβο, καθαρότερες εκπομπές και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της NASA.
«Μέχρι το τέλος του έτους και οι τρεις ομάδες θα διενεργούν πειράματα και προσομοιώσεις, θα αναπτύσσουν καινοτομίες και νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να τελειοποιήσουν το σχέδιό τους».
Το project για τα πράσινα αεροσκάφη θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα της NASA για Περιβαλλοντικά Υπεύθυνη Αεροπορία, το οποίο είναι υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Ερευνητικής Αποστολής Αεροναυτικής στην Ουάσινγκτον.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του «πράσινου» project της NASA αναπτύσσεται τεχνολογία για τη μείωση, κατά το ήμισυ, των εκπομπών στην αεροπορία, τη μείωση των καυσίμων συγκριτικά με τα συμβατικά μοντέλα, καθώς και τη μείωση της ηχορύπανσης από τα αεροσκάφη.
Τα νέα αεροσκάφη, που θα ξεκινήσουν τις πτήσεις το 2025, θα είναι ενεργειακά αποδοτικότερα δεδομένου ότι θα τεθεί όριο στο βάρος του φορτίου τους, στο βεληνεκές, που δεν θα ξεπερνά τα 11.000 χιλιόμετρα, αλλά και στην κατώτατη ταχύτητα που θα μπορούν να αναπτύξουν.
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
                                                                http://www.econews.gr

Σχόλια