Συνδιάσκεψη για το εξασθενές χρώμιο στο νερό.


Σήμερα το Υ.ΠΕ.Κ.Α., μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργανώνει επιστημονική συνάντηση εργασίας για το θέμα του εξασθενούς χρωμίου στο νερό, στην Αθήνα.
Στη συνδιάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τις πιθανές ανθρωπογενείς και μη πηγές του εξασθενούς χρωμίου, τις δυνητικές επιπτώσεις στην υγεία και τη σκοπιμότητα και πρακτική δυνατότητα θέσπισης διακριτών ορίων για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό.

Μετά το τέλος και την επεξεργασία των πεπραγμένων της συνδιάσκεψης, τα συμπεράσματα θα δημοσιοποιηθούν, ενώ παράλληλα θα εκδοθούν τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά τα πρακτικά της συνάντησης.

Με την προσπάθεια αυτή τα δύο υπουργεία φιλοδοξούν όχι μόνο να ενημερώσουν με αξιόπιστο τρόπο την ελληνική επιστημονική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό, αλλά να συμβάλουν με γόνιμο τρόπο στον διεθνή προβληματισμό, παρουσιάζοντας τις πιο πρόσφατες απόψεις για το επίκαιρο και κρίσιμο αυτό θέμα.

Η συνδιάσκεψη υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο του οποίου η προστασία και η διαχείριση των υδατικών πόρων είναι ένας από τους βασικούς άξονες προτεραιότητάς του.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια