Λειψυδρία πλήττει την Κίνα.

Περίπου 2,2 εκατομμύρια πολίτες της Κίνας δεν διαθέτουν πόσιμο νερό και ορισμένοι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γειτονικές πόλεις για να το προμηθευτούν, αναφέρουν σήμερα διάφορα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η αιτία της έλλειψης είναι η μεγάλη λειψυδρία που έχει πλήξει μεγάλες εκτάσεις της κεντρικής, νότιας και ανατολικής Κίνας. Οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν κατά περιοχές από 20 έως 90% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ηδη από το Νοέμβριο η λειψυδρία έχει προκαλέσει καταστροφές στη συγκομιδή σε πάνω από 4 εκατομμύρια εκτάρια γης. Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής βοήθειας σε περιπτώσεις λειψυδρίας, Τσεν Λι, ανακοίνωσε ότι η στάθμη των υδάτων στον Κίτρινο Ποταμό καθώς και στους ποταμούς Χουάνχ και Χάιχε έχει κατέβει ανησυχητικά, ενώ τονίζει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη παροχή βοήθειας στους πολίτες από την κεντρική και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Την ίδια στιγμή άλλες περιοχές στην τεράστιας έκτασης Κίνα πλήττονται από συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονόπτωση και σε πολλά σημεία της χώρας η κακοκαιρία είναι τόσο σφοδρή που οι πολίτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν στους παγωμένους δρόμους. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.enet.gr

Σχόλια