Εθελοντές πρασίνου στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Την ευαισθητοποίηση κι ενεργοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρασίνου και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από τον εθελοντισμό, προωθεί ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας μέσω της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος - Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου με την δράση του «Eθελοντή Πρασίνου».

Ο «Εθελοντής Πρασίνου», όπως σημειώνει ο δήμαρχος, Γιάννης Μαρνέρης, «είναι ένας συνειδητοποιημένος δημότης που ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του για την βελτίωση της».

Η εφαρμογή αυτής της δράσης, δίνει το δικαίωμα στο δημότη να αισθάνεται ενεργό μέλος της κοινωνίας που ζει, να αγωνίζεται και ν' αγωνιά για τα καθημερινά προβλήματα της. Η προσφορά του «Eθελοντή Πρασίνου» είναι αφιλοκερδής και έχει σκοπό να συντελέσει ώστε ο δήμότης να αισθάνεται υπερήφανος για την πόλη που ζει και φυσικά να μπορεί να συμβάλλει ο ίδιος στην καλύτερη εμφάνισή της μέσα από την δημιουργική και ευγενή ενασχόληση με την κηπουρική, που αποτελεί επιπλέον και μορφή ήπιας σωματικής άσκησης.

Η ενασχόληση του «Eθελοντή Πρασίνου» έχει να κάνει με ήπιες εργασίες συντήρησης του πρασίνου όπως φυτεύσεις, αρδεύσεις, ξεβοτανίσματα και σκαλίσματα. Απομάκρυνση φυτικών υπολειμμάτων, κλαδιών καθώς και ευπρεπισμός των χώρων. Συμμετοχή σε κεντρικές εκδηλώσεις της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος - Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου, όπως ανθοέκθεση, δενδροφυτεύσεις, παγκόσμια ημέρα δασοπονίας και περιβάλλοντος.

Η προστασία του φυτικού υλικού και του αστικού εξοπλισμού των πάρκων (κάδοι, παγκάκια, φωτισμός, σιντριβάνια κ.τ.λ.) από κάθε είδους καταστροφές, βανδαλισμούς, καταπατήσεις ή αυθαιρεσίες. Να σημειώσουμε πως η προσφορά των εθελοντών θα προβάλλεται από τον δήμο στο κοινωνικό σύνολο και θα τυγχάνει ηθικών αμοιβών.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια