Αβδελόλιμνη: μια λίμνη στην Κω υπό το άγρυπνο μάτι εθελοντών.

Στην Κω βρεθήκαμε την περασμένη άνοιξη για να συναντηθούμε με τους εθελοντές μας στο νησί, οι οποίοι είναι το άγρυπνο μάτι για την προστασία των υγροτόπων του, ως μέλη του Δικτύου Παρακολούθησης των Νησιωτικών Υγροτόπων.

WWF Ελλάς/Φ. Βρεττού
Άγνωστος υγρότοπος ακόμα και για τους περισσότερους Κώες, η Αβδελόλιμνη καταγράφηκε με φωτοερμηνεία δορυφορικών εικόνων, στο πλαίσιο του προγράμματός μας και της δόθηκε ο κωδικός KOS014. Πρόκειται για μια εποχική λιμνούλα λίγο μεγαλύτερη από 3 στρέμματα που βρίσκεται στα ανατολικά του όρους Σύμπετρο. Ήμασταν τυχεροί που την πετύχαμε γεμάτη νερό και ζωή! Όλη η επιφάνεια της λίμνης ήταν καλυμμένη με με ανθισμένες νεραγκούλες και ήταν γεμάτη γυρίνους. Προβληματιστήκαμε όμως που ακόμα και σε ένα τέτοιο ξεχωριστό τόπο μακριά από ανθρώπινες δραστηριότητες, στην κορυφή του βουνού, υπήρχαν επιχωματώσεις.
WWF Ελλάς/Φ. Βρεττού
Οι περισσότεροι υγρότοποι της Κω δέχονται μεγάλες πιέσεις από την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία η δραστηριοποίηση  των ιδιαίτερα δυναμικών ανθρώπων και ομάδων του νησιού που με μεγάλη επιμονή και αγάπη φροντίζουν για τη διατήρησή τους και των οποίων τις εθελοντικές προσπάθειες προσπαθούμε να στηρίξουμε μέσα από το πρόγραμμα των νησιωτικών υγρότοπων.
AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://wwfaction.wordpress.com

Σχόλια