Κίνα: 300 χρόνια για να αναστραφεί η ερημοποίηση των εδαφών της.

 
Η Κίνα θα χρειαστεί περίπου 300 χρόνια για να αναστρέψει την ερημοποίηση των εδαφών της, σύμφωνα με βάση τον σημερινό ρυθμό προόδου των απαιτούμενων δράσεων, με περισσότερο από το ¼ της χερσαίας επικράτειας στη χώρα να είναι έρημος ή εδάφη που ερημοποιούνται.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο επικεφαλής των προσπαθειών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη Λιου Τουό, δήλωσε ότι δεν μπορεί να κρύψει τη θλίψη του για τα χαμηλά επίπεδα επενδύσεων που διατίθενται, για την καταπολέμηση ενός από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα.
«Η έκταση που ερημοποιείται είναι τεράστια και οι εργασίες πρόληψης είναι από τις πλέον δύσκολες», είπε ο Λιου Τουό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα στο Πεκίνο.
Η έκταση των ερημοποιημένων εδαφών στην Κίνα ανέρχεται σε 1,73 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και περί τα 530.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από αυτά μπορούν να ανακτηθούν ως γόνιμο έδαφος. Με τον σημερινό ρυθμό ανάκτησης 1,717 τετραγωνικών χιλιομέτρων το χρόνο, υπολόγισα ότι θα χρειαστούν 300 χρόνια», τόνισε ο ίδιος.
Επίσης, υπογράμμισε ότι «οι επενδύσεις είναι ιδιαίτερα ανεπαρκείς» και συγκεκριμένα σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, οι τοπικές κυβερνήσεις δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τη δέουσα σοβαρότητα.
Εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής το πρόβλημα της Κίνας αναμένεται να μεγεθυνθεί, προειδοποίησε ο Τουό.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια