ΕΕ: στόχος η ενιαία αγορά ενέργειας μέχρι το 2015.


 
Τεράστια κεφάλαια, της τάξης του 1 τρισ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν την επόμενη δεκαετία στην Ευρώπη, προκειμένου να αντικατασταθούν πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις και δίκτυα ενέργειας και να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός και προσαρμογή των ενεργειακών υποδομών στα νέα δεδομένα, όπως δήλωσε ο  εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Carlos Martin-Ruiz-de Gordejuela.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, μεταξύ άλλων ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η Ευρώπη να μείνει πίσω στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ενέργειας, προς όφελος χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, καθώς λόγω της κρίσης έχουν παγώσει οι επενδύσεις.
«Πρέπει να γίνει κάτι σε επίπεδο ΕΕ. Δεν είμαστε σε καλή θέση. Στην ΕΕ ουσιαστικά δεν υπάρχει ακόμη ενιαία εσωτερική αγορά ενέργειας κι αυτό αφενός κρατάει τις τιμές ψηλά και αφετέρου εμποδίζει τις επενδύσεις», τόνισε κατά την ομιλία του στο  «Φόρουμ Πολιτών», με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον, που διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο στην Κοζάνη το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο A CERT.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων ο κ. Martin επισήμανε ότι στόχος της ΕΕ είναι η δημιουργία εσωτερικής ενιαίας αγοράς ενέργειας μέχρι το 2015, ενώ υπενθύμισε ότι για την περίοδο μετά το 2013, η Κομισιόν προτείνει νέο ταμείο για τη χρηματοδότηση έργων προτεραιότητας στον τομέα.
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr


Σχόλια