Το Google Earth Engine προστατεύει τα δάση.


H εταιρεία Google Inc. παρουσίασε στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Κανκούν, μια νέα τεχνολογία, για την προστασία των τροπικών δασών.

Η εν λόγω τεχνολογία θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις και θα ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις και την εμπιστοσύνη μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών κρατών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι επιστήμονες μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές που σημειώνονται στα τροπικά δάση.
Η πλατφόρμα Google Earth Engine συλλέγει εικόνες δασών που παίρνει από δορυφόρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας  και τις αποθηκεύει σε ανοιχτές βάσεις δεδομένων κοινής χρήσης.
Έτσι οι επιστήμονες μπορούν μέσω του υπολογιστή να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις αλλαγές που σημειώνονται στα δάση.
Είναι σημαντικό όπλο για την προστασία των δασών, το  Google Earth Engine.
Σημειώνεται ότι η αποψίλωση των δασών ευθύνεται για το 17% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που πηγάζουν από ανθρώπινες δραστηριότητες.
Η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Κανκούν άρχισε στις 29 Νοεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου.
Η Διάσκεψη δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς οι περισσότεροι  προβλέπουν πως οι συμμετέχοντες δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν, όχι σε κάποια δεσμευτική συμφωνία, αλλά ούτε καν στην υιοθέτηση κάποιων επιμέρους μικρότερων συμφωνιών για το κλίμα (π.χ. συμφωνία για προστασία περιοχών από αποψίλωση), καθώς οι έριδες και τα συμφέροντα όπως αυτά φάνηκαν καθαρά στην Κοπεγχάγη, παραμένουν στην πρώτη γραμμή.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια