Ένα μοναδικό θέαμα στους αγρούς της Ιαπωνίας.

riceart01
Οι αγρότες κάτοικοι του χωριού Inakadate της  Ιαπωνίας  φημίζονται για το ότι  δημιουργούν τέχνη στους αγρούς τους χρησιμοποιώντας διάφορα είδη φυτών ρυζιού.
Σχεδόν πριν από δύο δεκαετίες, ο Koichi Hanada, ένας υπάλληλος στην συνέλευση που έγινε στη αίθουσα του χωριού, έλαβε ένα ασυνήθιστο αίτημα από τον προϊστάμενό του: να βρεθεί ένας τρόπος να έρθουν τουρίστες σε αυτή τη μικρή κοινότητα στην αγροτική βόρεια Ιαπωνία.  Μια κοινότητα η  οποία είχε ορυζώνες και οπωρώνες μήλων, αλλά δεν είχε τίποτα άλλο που θα μπορούσε να προσελκύσει τουρισμό .
Ο κύριος Hanada ένας άνδρας λιγόλογος αλλά ευσυνείδητος, επι μήνες προσπαθούσε να βρεί λύση στο πρόβλημα που του ανατέθηκε αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ώσπου μια μέρα είδε μερικούς μαθητές απο το σχολείο να φυτεύουν δυο ποικιλίες ρυζιού για μια σχολική εργασία.  Τότε του ήρθε η ιδέα: γιατί να μην φυτεύουμε  χρωματιστές  ποικιλίες ρυζιού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν λέξεις και εικόνες;
«Δεν ήξερα ότι θα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία η ιδέα μου τότε» εξομολογείται ο ίδιος.
Πέρυσι, περισσότεροι από 170.000 επισκέπτες κατέκλυσαν τα στενά δρομάκια της  ήσυχης κοινότητα των 8.450 κυρίως ηλικιωμένων  κατοίκων, για να δούν αυτό το μοναδικό αλλά και εντυπωσιακό θέαμα.












ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ

Σχόλια