Ράλι μηδενικών εκπομπών: ο πιο οικολογικός γύρος του κόσμου.

:
 
Στον προορισμό τους, το Κανκούν του Μεξικού, έφτασαν οι συμμετέχοντες του ράλι μηδενικών εκπομπών. Πρόκειται για ένα οικολογικό ράλι με οχήματα που δεν τροφοδοτούνται με συμβατικά καύσιμα αλλά παίρνουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Οι φιλόδοξοι οδηγοί ξεκίνησαν πριν 80 μέρες από τη Γενεύη και, αφού διένυσαν 25.000 χιλιόμετρα διασχίζοντας τέσσερις ηπείρους, έφτασαν στο Κανκούν του Μεξικού όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.
Στόχος των συμμετεχόντων ήταν να περάσουν το μήνυμα ότι  υπάρχουν καινοτόμες και εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας από τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν στην άμεση λήψη μέτρων.
«Το ράλι μηδενικών εκπομπών αποδεικνύει ότι οι πράσινες τεχνολογίες για τη μετάβαση σε μεταφορές χαμηλών εκπομπών είναι βιώσιμες και αξιόπιστες» τόνισε σε δηλώσεις του ο εκτελεστικός διευθυντής του UNEP, Αchim Steiner, ο οποίος υποδέχτηκε τους ραλίστες στο Κανκούν.
Μετά τη μικρή στάση στο Μεξικό, οι Αυστραλοί, Γερμανοί και Ελβετοί οδηγοί θα  μπουν και πάλι στα ηλεκτρικά τους οχήματα για να ξεκινήσουν το μακρινό ταξίδι της επιστροφής προς τη Γενεύη.
Ο τομέας των μεταφορών είναι υπεύθυνος για το 25% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ποσοστό που μέχρι το 2050 αναμένεται να αυξηθεί στο 33%. Εκτιμάται τα επόμενα 40 χρόνια ο αριθμός των οχημάτων θα τριπλασιαστεί, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στις αναπτυσσόμενες χώρες.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια