Το Ελληνικό για κάθε χρήση πλην πρασίνου.


Και επισήμως η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού παραδίδεται στους εμίρηδες με διαδικασίες fast-track για κάθε είδους αξιοποίηση, ενώ το χωροταξικό σχεδιο για τον τουρισμό, το οποίο το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση υποσχόταν ότι θα καταργήσει, ενεργοποιείται σπέρνοντας τουριστικές κατοικίες σε κορεσμένες τουριστικά περιοχές ή παράκτιες.

Παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της υπουργού ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό και κατάργηση του χωροταξικού για τον τουρισμό, αρμοδιότητες οι οποίες έχουν περιέλθει πλέον στον υπουργό αναπληρωτή Ν. Σηφουνάκη, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της διυπουργικής η κυβέρνηση βιάζεται να εκποιήσει τα 5.500 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου αποκλείοντας το πράσινο. Οι ενδεικτικές χρήσεις που δίνει είναι εμπορικές, επαγγελματικές, τουρισμός, αναψυχή και οικιστικές.
Προς τούτο αποφασίστηκε η συγκρότηση φορέα ειδικού σκοπού με την επωνυμία “Ελληνικόν Α.Ε.”, η οποία θα το διαχειρίζεται, και η πρόσληψη χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων. Κατά τα λοιπά ετοιμάζεται η επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας – Αττικής. Σε επίδοξους επενδυτές προσφέρει η κυβέρνηση πολύτιμες δημόσιες εκτάσεις για καθε χρήση αλλά και για την κατασκευή τουριστικών χωριών.
Στην κορεσμένη Ρόδο φορτώνει τεράστιες εκτάσεις με τουριστικές χρήσεις, ενώ στην Ερμιόνη Αργολίδας προσθέτει τις χρήσεις “τουρισμό και παραθεριστική κατοικία”, όπως και σε δύο περιοχές του νομού Χαλικιδικής (Σιθωνία – Λιβάρι – Βουρβουρού και Τορώνη – Συκιά).
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://oikoinfo.wordpress.com

Σχόλια