Η Κάρλα αλλάζει κιόλας το κλίμα της Μαγνησίας.


Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας άρχισε ήδη να βάζει τις… πινελιές της στο τοπικό καιρικό σκηνικό. Μπροστά στη σημαντική για το μικροκλίμα παρατήρηση βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες επιστήμονες.


 Ο μαθηματικός - μετεωρολόγος υπεύθυνος του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλ. Τακούδης» Θεοφάνης Τακούδης ήταν αποκαλυπτικός. Οι παρατηρήσεις του έδειξαν ότι στις τελευταίες τέσσερις - πέντε αστάθειες του καιρού, οι μετεωρολογικές προβλέψεις έπεσαν έξω! Οι «λανθασμένες», ωστόσο, προβλέψεις τον χαροποίησαν ιδιαίτερα. Και αυτό διότι οι διαφορετικές εκτιμήσεις δεν σχετίζονταν με… βλάβη του Μετεωρολογικού Σταθμού, αλλά με τη βελτίωση του μικροκλίματος που επιφέρει η υπό ανασύσταση λίμνη Κάρλα.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν κατακλύσει ήδη τη λίμνη ξεκίνησαν να επηρεάζουν το μικροκλίμα της περιοχή. Αυτό προκύπτει από τις παρατηρήσεις του κ. Τακούδη, ο οποίος ανέφερε ότι στις τελευταίες αστάθειες του καιρού οι αναμενόμενες βροχές ήταν λιγότερες από αυτές που αναμένονταν.

Δηλαδή, ενώ οι προβλέψεις ήθελαν την εκδήλωση ασθενών και μικρής διάρκειας βροχοπτώσεων, η βροχή που εκδηλώθηκε σε περιοχές της Μαγνησίας και της Λάρισας ήταν εντονότερες και μεγαλύτερης διάρκειας.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.ecofinder.gr

Σχόλια