Διαρροή μαζούτ στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

 
Μεγάλες ποσότητες μαζούτ διέρρεαν επί 12 ώρες περίπου χθες 12 Δεκεμβρίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μετά από πρόσκρουση φορτηγού-οχηματαγωγού που κατέπλευσε από τη Χίο, την ώρα που επικρατούσαν άνεμοι 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα», γύρω από το πλοίο τοποθετήθηκαν πλωτά φράγματα και απορροφητικά υλικά, υπήρξαν όμως σημεία που η ρύπανση ξέφυγε από έλεγχο.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, το πλοίο Aegean Star προσέκρουσε στην απόληξη του λιμενοβραχίονα στις 5.20 το πρωί, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης όμως ενημερώθηκε για το συμβάν μια ώρα αργότερα, στις 6.25, αφού το πλοίο είχε πλέον δέσει στην προβλήτα.
Η διαρροή από το ρήγμα των 8 μέτρων σταμάτησε στις 4,30 το απόγευμα.
Με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος του πλοίου, ο αξιωματικός της γέφυρας την ώρα του ατυχήματος, ο πηδαλιούχος και ο Α’ μηχανικός του καραβιού. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε.
Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε από το ατύχημα, ωστόσο ορισμένα από τα οχήματα που μετέφερε το πλοίο υπέστησαν ζημιές από τη θαλασσοταραχή στο ταξίδι.
Η επιχείρηση για την ανάπτυξη των πλωτών φραγμάτων πραγματοποιήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης με τη βοήθεια δύο πλωτών περιπολικών του Λιμενικού Σώματος, ενός ρυμουλκού πλοίου και κυρίως με τη βοήθεια εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια