Απομακρύνονται απόβλητα από την κεντρική Εύβοια.

Ελπίδες για την άμεση απομάκρυνση επικινδύνων αποβλήτων από την Κεντρική Εύβοια, δίνει η ένταξη έργου των δήμων Μεσσαπίων και Διρφύων  στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» .
Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί με 699.624 ευρώ (από Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στοχεύει στην συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων όπως τέφρα αλουμινίου, πετρελαιοειδή κατάλοιπα  και αμίαντο ύστερα από σχετική μελέτη και αποκατάσταση των μολυσμένων χώρων στις εξής τοποθεσίες:
-Σε δασική έκταση στην περιοχή «Πύργος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριάδας του Δήμου Μεσσαπίων και του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στο λατομείο της Λάρκο.
- Σε δασική έκταση στη θέση «Γούρνα» του Δημοτικού Διαμερίσματος Καμαρίτσας του Δήμου Μεσσαπίων και του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμαρίτσας.
- Σε δασική έκταση στην περιοχή «Καμίνι»  του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυπαρισσίου του Δήμου Μεσσαπίων κατά μήκος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου Κυπαρίσσι-Σταυρός και σε απόσταση 700μ από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κυπαρίσσι.
- Σε δασική έκταση στη θέση «Μπαλιμπάρι-Κουτσουρή», στα όρια των Τοπικών Διαμερισμάτων Καστέλλας και Σταυρού του Δήμου Μεσσαπίων, σε αγροτικό δρόμο κάθετο στην οδό Σταυρού-Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού.
- Σε εγκαταλελειμμένο χοιροτροφείο πλησίον των υδρευτικών γεωτρήσεων στη θέση «Γοργοεπηκόου» του Δήμου Μεσσαπίων.
- Σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας της εταιρείας "Μιχαήλ Θ. Κούλη" στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πάλιουρα του Δήμου Διρφύων. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια