Πάρνωνας: δενδροφύτευση στις καμένες εκτάσεις.

 



Ελπίδες για την αποκατάσταση των εκτάσεων του Πάρνωνα, που κάηκαν στις πυρκαγιές του 2007, δίνει το έργο Life+ «Αποκατάσταση των δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα μέσω μιας δομημένης προσέγγισης» .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ήδη στις 17 Δεκεμβρίου φυτεύτηκαν στις καμένες εκτάσεις του Πάρνωνα τα πρώτα από τα 460.000 φυτώρια μαύρης πεύκης που θα φυτευτούν στο πλαίσιο του έργου.
Η δενδροφύτευση στην ουσία αποτελεί το επόμενο σημαντικό βήμα μετά τα έργα αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συνολικά θα φυτευτούν 2.910 στρέμματα, τα οποία θα προστεθούν στα περίπου 3.000 στρέμματα, όπου έχει ήδη εμφανισθεί φυσική αναγέννηση.
Το κόστος της αναδάσωσης ανέρχεται σε 1.837.000 ευρώ. Το 75% θα καλυφθεί από κοινοτική χρηματοδότηση μέσω του έργου LIFE+, ενώ το 25% θα καλυφθεί από το ΥΠΕΚΑ.
Σημειώνεται ότι η μελέτη, ανάθεση και επίβλεψη της αποκατάστασης πραγματοποιήθηκε από το Δασαρχείο Σπάρτης, έπειτα από πρόταση που συντάχθηκε από κοινού με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, σε εφαρμογή της δομημένης προσέγγισης για την αποκατάσταση των καμένων δασών μαύρης πεύκης.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια