Οι ακρίδες απειλούν την Μελβούρνη.


Τουλάχιστον δυο χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν χθες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σε περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Κουϊνσλάνδης, που έχουν πλημμυρίσει.Τεράστιες εκτάσεις έχουν καλυφθεί από νερά ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες.
Το κόστος των ζημιών δεν έχει υπολογιστεί ακόμα, αλλά εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, σε απόγνωση είναι οι αγρότες, οι οποίοι μόλις συνήλθαν από την χειρότερη ανομβρία που έπληξε ποτέ την χώρα και τώρα βλέπουν τις καλλιέργειές τους να αφανίζονται από τις πλημμύρες.

Το χειρότερο είναι πως αυτά που γλίτωσαν από τις πλημμύρες απειλούνται από τις …ακρίδες!Ένα τεράστιο σμήνος από ακρίδες που έχει μήκος 25 χιλιόμετρα και πλάτος ένα χιλιόμετρο ταξιδεύει από τη βόρεια Βικτώρια προς τη Μελβούρνη και αφανίζει τα πάντα στο πέρασμά του.Παρά τα ραντίσματα, οι ακρίδες φαίνονται ανθεκτικές και διανύουν μια απόσταση 50 χιλιόμετρα την ημέρα ενώ τη νύχτα, αν έχει και ισχυρό άνεμο, αναπτύσσουν πενταπλάσια ταχύτητα.

Οι αρχές φοβούνται πως αν οι ακρίδες φτάσουν ως τη Μελβούρνη, όχι μόνο θα αφανίσουν τους κήπους αλλά θα θέσουν σε κίνδυνο και τις αεροπορικές και οδικές συγκοινωνίες
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.protothema.gr

Σχόλια