Επένδυση στην «πράσινη» τεχνολογία.

 

Χρειάζονται νέες πηγές ενέργειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται και, δυστυχώς, θα αλλάξει δραματικά το κλίμα στον πλανήτη μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.

O Lord Rees πρόεδρος της βρετανικής Royal Society, δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για τις χειρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. «Ακόμα και αν δεν επαληθευτεί το σενάριο αυτό, εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα», είπε.
Στην ομιλία του για την 35η επέτειο της Royal Society, ο Lord Rees τόνισε πως μέρος της προετοιμασίας είναι να επενδύσουμε στις πράσινες τεχνολογίες και στην ανάπτυξή τους ενώ παράλληλα είναι επιτακτική ανάγκη για τη σωτηρία του πλανήτη, η επίτευξη μιας δεσμευτικής συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Κανκούν του Μεξικού», ενώ  ο Rees πρόσθεσε πως «Η ηλιακή ενέργεια δίνει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πολλά οφέλη, αλλά χρειαζόμαστε άμεσα την αντικατάσταση των πυρηνικών σταθμών».
Επεσήμανε τέλος, πως η βρετανική κυβέρνηση ξοδεύει ετησίως 600 εκατ. λίρες για έρευνες στον τομέα της ενέργειας, ενώ για τον τομέα της υγείας το ποσό ανέρχεται σε 1,4 δισ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 
http://oikoinfo.wordpress.com

Σχόλια