Αγορά ρύπων δημιουργεί η Καλιφόρνια.

Σύστημα εμπορίας ρύπων υιοθέτησε η Καλιφόρνια με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το εμπόριο ρύπων, οι εταιρείες θα μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν δικαιώματα εκπομπής ρύπων, γεγονός που σημαίνει ότι αποκτούν κίνητρα για να μειώσουν τις εκπομπές τους.


Οι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια ελπίζουν ότι το σύστημα εμπορίας ρύπων θα υιοθετηθεί και σε άλλες πολιτείες των Η.Π.Α., ωστόσο οι επικριτές προειδοποιούν ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το Συμβούλιο Αέριων Πόρων της Καλιφόρνια ενέκρινε τους νέους κανόνες το βράδυ της Πέμπτης.

Οι νέοι κανόνες αποτελούν μέρος του νόμου που υιοθετήθηκε το 2006 για το κλίμα και θέτει ρητά την 1η Ιανουαρίου του 2011 ως την καταληκτική ημερομηνία για τη θέσπιση του συστήματος εμπορίας ρύπων.

Η Καλιφόρνια θα ξεκινήσει να εκδίδει δικαιώματα εκπομπής ρύπων από το 2012, δημιουργώντας παράλληλα μια αγορά γιhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=3447652593838861853α την ανταλλαγή τους.

Οι εταιρείες που θα εκπέμπουν λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου απ’ όσα προβλέπεται στην άδειά τους, θα μπορούν να πωλήσουν τα δικαιώματα εκπομπών σε άλλες εταιρείες που ρυπαίνουν περισσότερο.

Με την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων στις εταιρείες που ρυπαίνουν περισσότερο, το νέο σύστημα παρέχει κίνητρα για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών.

Σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα προβλέπουν σταδιακή μείωση του ανώτατου ορίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια